Poikkeusoloissa

18.3.2020 oli meilläkin edessä siirtyminen etäopetukseen. Valmistautumisaika jäi todella lyhyeksi, mutta nyt oli hyötyä siitä, että olimme oppilaitoksena jo ottaneet muutamia digiloikkia. Yhtenä haasteena uudessa tilanteessa oli se, että kovinkaan monella opiskelijalla ei ollut käytössään omaa tietokonetta. Ratkaisut piti siis kehitellä siten, että ne toimisivat mobiililaitteilla.

Tämä verkkokurssiympäristömme toimi yhtenä alustana. Kaksi matematiikan kurssia oli jo alkanut lähiopetuksessa. Nyt piti löytää selkeä paikka materiaalien ja tehtävien jakamiseen. Tärkeimpänä tavoitteena oli selkeys ja helppokäyttöisyys myös mobiililaitteilla. Loin MA5- ja MA7-kursseille omat ympäristöt www.oppisko.fi-sivustolle. Tein tehtäväkohtaiset luvut, jolloin yhden tehtävän asiat sai yhden linkin taakse. Kirjoitin sivulle tehtävän ja upotin sinne sekä itsetekemäni että netistä löytyneitä videoita aiheista. Wilman kautta lähetin opiskelijoille linkin aina kyseiseen tehtävään. Sivustolta näki myös aiemmat tehtävät. Toisena oppimisympäristönä oli ViLLE. Kun opiskelijoilla tuli siellä ongelmia, tein ohjevideoita ja lisäsin ne omalle sivustollemme.

Uuden jakson alkaessa otimme www.oppisko.fi-sivuston käyttöön myös itsenäisen kurssin suorittamisessa. Loin kopion matematiikan nollakurssista, lisäsin opiskelijat kurssille ja muokkasin sitä siten, että seuraava osio aukeaa vasta, kun edellisen osion on merkinnyt valmiiksi. Mielenkiintoista nähdä, kuinka moni opiskelija saa kurssin itsenäisesti suoritettua.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Alkuvaiheen suomea

Nyt löytyi helmi: LifterLMS

Verkkokurssialusta