Valinnan vaikeus - Wordpressin lisäosien ja teemojen vertailua

Tunti jos toinenkin on vierähtänyt Wordpressin lisäosia ja teemoja vertaillen. Tarjonta on huima ja kertyvät kustannukset usein vähän piilossa. Jos rahaa ei tarvitsisi miettiä, valitsisin tämän vertailun perusteella LMS-lisäosaksi LearnDashin ja teemaksi Social Learnerin. Näillä kustannukset olisivat vuositasolla noin 400 $ + domainin ja palvelimen kustannukset. Siispä aloin kaivella myös ilmaisia ja edullisempia vaihtoehtoja.

LMS-lisäosien vertailuissa uusi nouseva haastaja oli Master Study. Sen perusversio on ilmainen ja kun ostaa Masterstudy Education -teeman, tulee lisäosan Pro-versio mukana. Teeman hinta oli 69 $, mutta veroineen hinnaksi tuli 81,71 €. Ostin teeman siis kokeeksi omalle sivustolleni. Asennus onnistui melko jouhevasti, vaikka vähän mutkikas koodinhakusysteemi olikin. Ensituntuma teemaan ja lisäosaan oli ihan ok, mutta ei mitään This is the one -fiilistä syntynyt kuitenkaan.

Siispä jatkoin vähän kaivelua. Hakemalla LMS-lisäosia ihan Wordpressin hallintapaneelissa, tuli vastaan Tutor LMS -lisäosa. Se on ilmeisesti niin uusi tulokas, että ei ole vielä noussut vertailuihin, mutta muutaman arvion perusteella oli saanut täydet viisi tähteä. Siispä otin myös tämän testiin. Ensivaikutelmana voittaa Master Studyn, mutta testailen vielä molempia rinnakkain. Tutor LMS:n perusversio on ilmainen, Pro-versio on sitten hinnaltaan 149 $ (tarjouksessa 75 $). Haluan myös testailla miten tämä toimisi jonkun ilmaisen teeman kanssa, esim. GeneratePress tai Education LMS.

Sitten olisi vielä perinteinen vertailumenestyjä LearnPress, jonka perusversio on myös ilmainen. Ehkä sekin pitää vielä tsekata. Ja toisaalta, näissä hintavertailuissa pitäisi muistaa arvottaa myös oma työ. Jos kunnollinen teema ja lisäosa merkittävästi vähentää omaa työtä ja tuskastumista, on se pian maksanut hintansa takaisin.

Kunhan saan jotain konkreettista omilla sivuilla aikaiseksi niin laittelen tänne blogiin linkkejä niin pääsette testailemaan ja kommentoimaan.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Alkuvaiheen suomea

Verkkokurssialusta

Nyt löytyi helmi: LifterLMS