Tyvestä puuhun noustaan - Struktuuria digioppimiseen

Verkkomateriaalien tarjonnassa on nykyään jo runsauden pula, mutta digioppiminen on usein poukkoilevaa ja haasteena on löytää omiin ja opiskelijoiden tarpeisiin sopivia kokonaisuuksia. Materiaalien hyödyntäminen jää helposti satunnaiseksi hyppelyksi eri sivustoilla tai viihteelliseksi täytepuuhasteluksi. Tämän hankkeen tavoitteena olisi rakentaa kaksi pilottikurssia, yksi suomen kielen ja yksi matematiikan opiskeluun, joissa oppiminen etenisi suunnitelmallisesti tasolta seuraavalle. Samalla kerätään kokemuksia siitä mikä toimii ja mikä ei toimi. Näin pyritään jatkuvasti parantamaan tuotteita ja kartuttamaan materiaalintuotannon osaamista.

Pilotointi on osa Vapaan sivistystyön digihanketta. Hanketta koordinoi Tieke.

Tavoite

Pilotin tavoitteena on tuottaa opettajayhteistyönä kaksi verkkokurssia perusopetuksen alkuvaiheen tarpeisiin. Kurssien rakenteessa pyritään selkeyteen, joka ohjaisi opiskelijoita tavoitteelliseen ja itsenäiseen työskentelyyn. Pilotin avulla pyritään nostamaan opettajien valmiuksia tuottaa itse digitaalista materiaalia oman opetuksen tueksi.

Toteutus

Pilotin aikana tuotetaan yksi kurssi suomen kieleen ja yksi matematiikkaan. Kursseilla hyödynnetään pelillisiä elementtejä (mm. H5P, Scratch). Julkaisualustana toimii Wordpress. Käyttäjäkokemuksia kerätään palautteiden ja data-analytiikan avulla. 

Aikataulu

Pilotti toteutetaan ajalla 1.6.2019 - 31.12.2020.

Yhteystiedot

Rehtori Tommi Tuunainen (tommi.tuunainen[at]sko.fi)
Matematiikan ja tietotekniikan opettaja Kati Jordan (kati.jordan[at]sko.fi)



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Alkuvaiheen suomea

Verkkokurssialusta

Nyt löytyi helmi: LifterLMS