Alkuvaiheen suomea

Hankkeen tiimoilta tuotimme alkuvaiheen suomen kielen kurssin AS21 Kielitaidon alkeet: Lähtökohtia suomen kielen opiskelulle. Kurssin sisällöt on asetettu avoimiksi, joten voit tutustua niihin ilman kirjautumista.

Hahmottelimme kurssirakenteen opetussuunnitelman pohjalta yhdessä oppilaitoksemme suomen kielen opettajien kanssa. Kurssia tehdessä rakenne vielä hieman täsmentyi, kun osasta alalukuja meinasi tulla liian laajoja.

Jokaisen sivun alussa on teoriaa tekstimuodossa sekä aiheisiin liittyviä videoita. Teorian jälkeen on H5P-harjoituksia, joista opiskelija voi kerätä pisteitä. Pisteen saa, jos saa tehtävässä kaikki oikein. Tehtävän voi tehdä niin monta kertaa kuin haluaa, mutta pisteen voi ansaita vain kerran.

Useimmilla sivuilla on lisäksi linkkejä lisämateriaaleihin. Linkit näkyvät sivustolla painikkeina, joiden tähdet kuvaavat linkin vaikeustasoa. Linkkien takaa löytyy videoita ja lisäharjoituksia. Näiden avulla opettaja voi eriyttää opiskelua ja opiskelija voi omatoimisestikin syventää omaa osaamistaan.

Testasimme kurssia alkuvaiheen opiskeljoiden kanssa. Yhdeksi ongelmaksi osoittautui se, että opiskelijat eivät hahmottaneet teorian ja tehtävien eroa. Mietin sellaistakin vaihtoehtoa, että teoria olisi erillisen linkin takana ja sivulla näkyisivät suoraan vain varsinaiset tehtävät. Silloin toki riskinä on se, että teoriaan ei tule lainkaan tutustuttua. Pitää vielä tätä miettiä.

Toinen ongelma liittyi videoihin. Suurin osa videoista on upotettu Youtubesta. Youtube-linkkien oletuksena on, että videon päätyttyä alkaa automaattisesti joku uusi video. Niinpä osa opiskelijoista oli päätynyt katsomaan videoita eteenpäin Youtuben enhdotusten pohjalta. Tähänkin löytyi ratkaisu. Automaattisen toiston sai pois päältä lisäämällä jaettavan linkin loppuun: ?autoplay=0&rel=0. Pitää vielä käydä kurssin kaikki videot läpi ja lisätä tämä upotuskoodeihin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nyt löytyi helmi: LifterLMS

Verkkokurssialusta