Kemian kurssin väliarviointia

KE1-kurssi on otettu käyttöön lähiopetuksessa. Kurssi löytyy osoitteesta http://www.oppisko.fi/kurssi/ke1/. Nyt on neljä opetuskertaa takana ja aika pienen väliarvioinnin.

Yksi opetuskerta on meillä kestoltaan 2,5 x 45 min eli käytännössä kaksi täyttä tuntia yhdellä pienellä tauolla. Tavoitteena on ollut käsitellä yksi pääluku jokaisella opetuskerralla.

Materiaalin määrä on osoittautunut suunnilleen sopivaksi. Olen muokannut materiaalin opiskelijoille myös tulostettavaan muotoon. Tunnilla luemme sisällöt ääneen ja katsomme osan materiaaliin sisältyvistä videoista. Oppimisen tukena olen käyttänyt Quizletiin tekemiäni settejä. Erityisesti Quizlet Live tuntuu motivoivan opiskelijoita ja oppimista tapahtuu vähän kuin huomaamatta. Vahva suositus siis tälle työskentelytavalle.

Tunnin loppupuolella voi aloitella kotitehtävien tekemistä. Kotitehtävänä on kirjoittaa vihkoon kaikki materiaalin lihavoidut tekstit ja kirjoittaa tarpeen mukaan käännöksiä omalle kielelle. Lisäksi pitäisi tehdä materiaalista löytyvät H5P-tehtävät. Erotusmenetelmistä oli myös videotehtävä, jossa piti katsoa Opetus.tv:n videot aiheesta ja piirtää kuvat eri erotusmenetelmistä videon avulla.

Materiaali on nykyisellään vielä liian sekava sujuvaan käyttöön. Ongelmat alkavat jo kirjautumisvaiheessa. Ensimmäinen haaste on löytää kohta, josta kirjaudutaan sisään. Siitä pitäisi saada jotenkin erottuvampi. Toinen ongelma tulee varsinaisessa kirjautumisessa. Kirjautumisikkunaan avautuu myös rekisteröitymisvaihtoehto ja usein opiskelija täyttää senkin, jolloin kirjautuminen ei onnistuu. Pitää muokata näkymää siten, että avautuu vain kirjautuminen ja rekisteröityminen on erillisen linkin takana.

Varsinaisessa materiaalissa pitää vielä selkeämmin pyrkiä erottamaan opiskelu- ja harjoitteluvaiheet. Nyt olen ripotellut tehtävät tekstin väleihin. Seuraavaksi kokeilen sellaista vaihtoehtoa, jossa opiskeluosuus on alussa ja vasta sen jälkeen alkaa harjoittelu. Ehkä olisi myös järkevää valita kurssin alkuun vain yhtä tai kahta tehtävätyyppiä ja monipuolistaa tehtävävalikoimaa vasta kurssin edetessä, kun ympäristö alkaa olla muuten tuttu.

Eli tiivistettynä: Lisää selkeyttä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Alkuvaiheen suomea

Verkkokurssialusta

Nyt löytyi helmi: LifterLMS