Kemian kurssin rakentelua

Hankkeessa olemme luvanneet rakentaa kaksi aikuisten perusopetuksen kurssia: yhden matematiikasta ja yhden suomenkielestä. Aloitin kuitenkin ympäristön testailun rakentamalla aikuisten perusopetuksen kemian kurssia. Jotta homma etenisi, niin asetin itselleni pienen aikapaineen: KE1-kurssi käynnistyi tällä viikolla ja päätin toteuttaa sen uudessa oppimisympäristössämme: http://www.oppisko.fi/ Nyt on sitten melkein pakko ainakin jotain sinne saada aikaiseksi ennen seuraavia tunteja.

Rakensin kurssirungon opetussuunnitelman pohjalta. Kaksi ensimmäistä päälukua sisältää nyt myös materiaalit. Kurssien rakentaminen on ollut mielenkiintoista ja opettavaista. Olen saanut mielestäni käyttöön jo melko monipuolisesti erilaisia sisältöjä, kuten kuvia, videoita ja erilaisia interaktiivisia tehtäviä.

GamiPress-integraatio vaatii vielä säätöä. Toisaalta olisi kiinnostavaa kerätä dataa kurssikohtaisesti, mutta se ei taida ihan helposti onnistua. Päädyin siis tässä kohtaa sellaiseen ratkaisuun, että opiskelijalle kertyy pisteitä ja saavutuksia kaikista sivustolla tehdyistä kursseista. Arvioinnin näkökulmasta tämä on toki hivenen haasteellista. Mutta ehkä tuon lisäosan tarkoitus onkin lähinnä pitää opiskelijan motivaatiota yllä. Muutenkin tasojen luominen on vielä työn alla.

Kurssin käytännön toteutuksessa vihkotyöskentely on lisäksi tärkeässä roolissa. Samalla suomen kielen taito vahvistuu. Tarkoituksena on, että opiskelijat kirjoittaisivat omiin vihkoihinsa jokaiselta kurssisivulta kaikki lihavoidut tekstit ja halutessaan muitakin sisältöjä. Lisäksi jaan kurssisisällöt ainakin alkuun myös monisteina, joita täydennetään tunnilla. Tavoitteena kuitenkin olisi, että jatkossa kurssimateriaali toimisi oppimisen tukena ilman monisteitakin.

Voit halutessasi luoda tilin oppimisympäristöön ja tutustua materiaaleihin. Suurin osa materiaaaleista on kyllä käytettävissä myös ilman kirjautumista. GamiPressin saavutukset kertyvät vain kirjautuneille käyttäjille.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Alkuvaiheen suomea

Verkkokurssialusta

Nyt löytyi helmi: LifterLMS