Verkkokurssin hahmottelua

Viime viikkoina olen hiljalleen työstänyt matematiikankurssia omille kotisivuille: https://matikkakatiska.com/

Työn alla on aikuisten perusopetuksen päättövaiheen ensimmäinen kurssi MA1 Luvut ja laskutoimitukset I. Olen hahmotellut kurssille rakenteen ja joitakin sisältöjä ensimmäisiin lukuihin. Sieltä löytyy nyt jotain tekstisisältöä sekä H5P-pluginilla tehtyjä tehtäviä. Näistä kertyy ylläpitäjälle dataa suoritetuista tehtävistä ja saaduista pistemääristä.

Lisäksi olen rakennellut "palkitsemisjärjestelmää" Gamipress-pluginilla. Tällä hetkellä olen yhdistänyt sen H5P-tehtäviin siten, että jokaisesta tehdystä tehtävästä saa kolikon ja jokaisesta täysien pisteiden suorituksesta timantin. Myöhemmin voisi rakennella vielä Achievements-systeemin, jossa saa mitaleita, kun kerää timatteja (esim. 20 timattia --> pronssimitali, 50 timanttia --> hopea mitali, 100 timanttia --> kultamitali).

Tykkään itse LifterLMS:n selkeästä ja pelkistetystä ulkoasusta. Edistymispalkki on kiva, samoin valikkorakenne. Rekisteröitymissivukin on mukavan simppeli. Välillä minulla on ollut ongelmia kirjautumisessa puhelimella. Silloin kirjautumis- ja rekisteröitymissivut näyttäytyvät vähän sekavina. Pitää vielä perehtyä siihen.

Jatkan kurssin sisältöjen tuottamista. Tavoitteena on luoda selkeää teoriamateriaalia ja niiden tueksi lyhyitä videoita. Lisäksi jokaisessa luvussa olisi harjoitustehtäviä ja ehkä myös linkkejä lisäharjoitteluun. Opiston verkkoympäristön domainikin on jo hankittu. Aloittelen tässä ohessa sisältöjen tuottamista myös sinne.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Alkuvaiheen suomea

Verkkokurssialusta

Nyt löytyi helmi: LifterLMS